maandag 5 december 2011

MarketBizz Reputatie-Management Test 3

MarketBizz-Rob Maas Failliet ? Nee natuurlijk niet !

Er is alleen een anonieme idioot die heeft ontdekt dat hij ongestraft allerlei onzin op het Internet kan slingeren zolang hij maar niet laat merken wie hij werkelijk is .

Een interessante case ontwikkelt zich !

Betreffende persoon gebruikt Media zoals Radar, Kassa en de Consumentengids. Deze websites verwijderen smaad en laster vrijwel altijd onmiddellijk, maar helaas blijven er flarden van de posts in de cache van Google hangen. (kwestie van enkele dagen !) Ook zijn ze vooralsnog niet bereidt om de identiteit van de poster vrij te geven, daar is volgens hen een opdracht van de rechter voor nodig. ( dat is niet correct want ze geven zelf in hun voorwaarden aan dat bij ontoelaatbaar gedrag de persoonsgegevens gewoon vrijgegeven kunnen worden !)

"Gelukkig" post de genoemde idioot ook op veel andere websites. En laten die nu wel bereid zijn om de identiteit te onthullen .... ( Wie het precies is laat ik nog even in het midden. maar alle posts wijzen precies in dezelfde richting )

Helaas bevindt deze persoon zich niet in Nederland en valt er via Justitie op het moment weinig te halen ! (maar we komen in ieder geval al wel steeds dichterbij). Interessant want zowel op Smaad (iemand zwart maken) als op Laster (iemand met leugens zwart maken, zoals in dit geval) staan in Nederland verhoudingsgewijs hoge straffen.

Zoals gezegd een interessante case, waarbij ik , noodgedwongen, een prima inzicht krijg in de acties en reacties van de diverse websites, en hoe dit te gebruiken voor onze klanten, mochten zij ook ooit getroffen worden door een Internet Terrorist die valse berichten over hen verspreidt.

We houden u op de hoogte !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten